Fri frakt från 999:- | Hemleveranser till utvalda postnummer

FLOURISH Evolve | 15kg

 • 469 kr
I lager.
Lagersaldo: 4

Endast avhämtning eller hemleverans på foder!

Flourish EVOLVE (tidigare TOTAL Horse Feed) 


Flourish EVOLVE är ett funktionsfoder för alla hästar. En unik balanserare till ditt vallfoder.

Flourish EVOLVE har utvecklats för att möta hästens utmaningar i modern tid. Idag har hästarna ett mer komplext näringsbehov med många som lider av metabola obalanser och mag-tarmproblem på grund av diet - och miljöstressorer. Därför har Linda Bennis utvecklat fodret för att hjälpa till att möta dessa behov genom att lägga till en skräddarsydd örtblandning, speciellt inriktad på mikrobiomet och tarmslemhinnan. Samtidigt som grunden i det sedan länge etablerade signaturfodret bibehålls.

Flourish EVOLVE har en exceptionell näringsprofil. Alla ingredienserna är speciellt utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, effektiv och näringstät balanserare till vallfodret. 

Flourish EVOLVE är ett arteget foder som bland annat innehåller en mångfald olika växtsorter och örter.  Dessa ger i sin tur hög andel fibrer som gynnar mikrobiomet som producerar skonsam energi och bidrar till ett starkare immunförsvar. Hästen stimuleras att tugga längre vilket buffrar magsaften helt naturligt. Naturliga enzymer och prebiotika hjälper fodersmältningen att komma i balans vilket ökar nedbrytningen och absorptionen av fodret. Högvärdigt protein balanserar vallfodrets innehåll.

Flourish EVOLVE  är ETT foder för ALLA hästar, oavsett livssituation och arbete. Reglera enkelt mängden efter individuellt behov. Grunden i foderstaten ska alltid vara vallfoder och färskt hygieniskt vatten. Komplettera med Flourish EVOLVE för att uppfylla behovet av olika arter av växter, energi, protein och övriga byggstenar den behöver för att nå sin fulla hälsa och potential.

Innehåller
 • Över 20 olika växtarter för munhälsa och mag-tarmbalans
 • Skonsam, uthållig och fokuserad energi från fibrer och fett
 • Lågt i stärkelse och socker 
 • Högvärdigt protein balanserar grovfodrets proteinsvängningar  
 • Omega 3, 6 och 9 i en inbördes balans 
 • Antioxidanter stöttar kroppens immunförsvar
 • Enzymer från växter och örter bidrar till näringsnedbrytningen 
 • Örter för en god pH balans och tarmhälsa

Flourish EVOLVE innehåller inte:
 • Utan havrekärna
 • Utan hel havre, vete, korn, majs och ris
 • Inget tillsatt socker 
 • Inga pelletsbindare som melass eller gluten
 • Inga tillsatta aromämnen 
 • Inget fyllnadsmedel eller mjöl
 • Inga tillsatta "magsyra" balanserande produkter
 • Ingen palmolja eller annan oidentifierad olja 
 • Inget kemiskt konserveringsmedel 
 • Inga GMO råvaror Utfodringsanvisningar

Tack vare den unika sammansättningen passar EVOLVE till alla hästar oavsett livstil och ålder. Daglig giva baseras på grovfodrets näringskvalité och hästen som individ. Vid låga mineralvärden i vallfoder bör fytomin eller enstaka mineraler tillsättas.

Flourish EVOLVE ska utfodras torrt med undantag för äldre hästar och hästar som har dålig tandstatus samt om du behöver få i hästen mer vatten. Ges med svalt, rumstempererat vatten, ej varmt eller iskallt vatten.

Ungefärlig rekommenderad giva vid ett normalt näringsinnehåll på grovfoder:

 • Vila eller lätt arbete: 100-200gram/100kg häst
 • Medel arbete eller rehabilitering: 200-300gram/100kg häst
 • Hårt arbete 300-400gram/100kg häst 

EVOLVE är enkelt att reglera utifrån hästens status, öka eller minska givan beroende på hull, svar på träning och hur du upplever hästen. Tänk på att många omständigheter, förutom arbete, påverkar vilket näringsbehov din häst har: ras, kön, livssituation (dräktig / digivande), ålder, tandstatus, levnadsmiljö (lösdrift, uppstallning), årstid, metabolisk konstitution, mfl. 

Vallfoder/bete ska vara basen i hästens utfodring. Tillgång till färskt vatten dagligen.

Analytiska beståndsdelaer per kg Flourish Evolve:

Energi ME 10,5 MJ
Kalcium 12 g
Jod 0,7 mg
Råprotein 12%
Fosfor 6 g
Järn 188 mg
SRP 85 g
Magnesium 3 g
Natrium (Salt) 3 g
Råfett 7%
Kalium 0,9 g
Folsyra 1,6 mg
Aska 8,5%
Svavel 2,8 g
Biotin 0,6 mg
Växttråd 20%
Koppar 50 mg
Vitamin A 10.500 iu
Socker 3,6%
Selen 0,8 mg
Vitamin D3 2100 iu
Stärkelse 5,8%
Zink 200 mg
Vitamin E 425,5 iu


Innehåll Flourish EVOLVE 

I samband med varumärkesbytet från TOTAL till Flourish EVOLVE har Linda uppgraderat formulan för att bättre möta dagens utmaningar för våra hästar. Hon fokuserade på två vanliga obalanser: sämre artrikedom i mikrobiotan samt utsatta slemhinnor i mag-tarmkanalen.

🌱Fiberpellets av havreskal:
Denna känner du igen sedan tidigare. Fibrer är livsnödvändigt för en välmående mikrobiota och mag-tarmhälsa. Fiberpelletsen är utan spannmålskärnor och "matar" mikrobiotan som bland annat skapar en skonsam lättsmält energi.

🌱Gräspellets:
Även denna är samma som tidigare. Pelletsen ger en stor artrikedom av olika grässorter. Naturliga källor av lättsmälta fibrer och näring av hög kvalitét.

🌱Mineralpellets:
Samma som tidigare. Mineralpellets med en unik sammansättning. Med en ökad mängd av vitaminer och mineraler grundat på senaste vetenskapliga standard.

🌱NY! Betfiber:
En mycket bra fiberkälla utan socker som stöttar fodersmältningen och gynnar andra typer av populationer i hästens mikrobiom. Den mängd och storlek av betfiber som finns i Flourish EVOLVE kräver inte att man först blöter upp fodret då formulan i sig är salivfrämjande.

🌱Linfröpellets:
Samma som tidigare, men nu i ökad mängd. Källa till essentiell olja, Omega 3, 6, 9 i en korrekt mängd och inbördes balans. Essentiella oljor är involverade i hormon- och immunsystemet. Omega oljor förbättrar cellmembranen vilket syns på huden, hårremmen och taglet.

🌱Ärtor:
Samma som tidigare. Mikroniserade ärtor. Baljväxt med högvärdigt protein och en kvalitativ källa av aminosyror och B vitaminer.

🌱Hackat ängshö:
Samma som tidigare. Hö av olika gräsarter är tillsatt för att förlänga tuggtiden, öka artrikedomen och stimulera salivproduktionen som buffrar magsyran.

🌱NY! Kallpressad Rapsolja:
Används i liten mängd som bindemedel istället för stärkelse eller melass som annars är vanligt i hästfoder. Rik på fettsyror med god Omega 3 innehåll. Innehåller även e-vitamin som är en naturlig konserveringskälla.

🌱NY! Nyponskal:
Kraftfull antioxidant, rik på vitamin C. Stödjer cirkulation och immunförsvar samt supportrar leder och hovar.

🌱Spearmint (Mynta):
Samma som tidigare. Smaklig ört som innehåller flavonoider och motverkar obalanser i mage och tarm. Gynnsam för hals och svalg.

🌱Nässla:
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Mycket näringsrik och återbalanserande växt. Innehåller A vitamin, C vitamin och K vitamin. Innehåller även mineralerna kalcium, magnesium, mangan, fosfor, kalium och zink. Används för att stötta utrensning och cirkulation, tillsammans med support för andningsorgan och hud.

🌱Fänkål:
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Balanserar fodersmältningssystemet.

🌱Kanel (Ceylon):
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Kanel är rik på antioxidanter och balanserar blodsockernivåerna. Supportrar pH balans och är mycket välsmakande.

🌱NY! Marshmallowrot (läkemalva):
Bidrar till en skyddande barriär för tarmslemhinnor. Stöttar immunförsvaret.